De 7 mooiste campings aan het Caldonazzomeer - Dit is Italië (2023)

Dat Italië het land is van de pasta, pizza, espresso en de vespa’s hoeven we je (waarschijnlijk) niet meer te vertellen. Maar er is meer. Meer meer. Het Garda- of Comomeer zijn dan misschien wel de bekendste meren van Italië, maar zeker niet unaniem de mooiste. Het is maar net waar je op zoek bent in welk gebied. Een Noord-Italiaans meer op je lijstje? Maak kennis met het Caldonazzomeer (ook wel het Meer van Caldonazzo genoemd, in het Italiaans: Lago di Caldonazzo) vlak onder Trento, jouw nieuwe vakantiebestemming.

De 7 mooiste campings aan het Caldonazzomeer - Dit is Italië (1)

Inhoudsopgave

 • Wat is er bij het Lago di Caldonazzo te doen?
 • 1. Camping Punta Lago
 • 2. Camping Belvedere Trentino
 • 3. Camping Riviera
 • 4. Camping San Cristoforo
 • 5. Camping Fleiola
 • 6. Camping Penisola Verde
 • 7. Camping Mario Village
 • Bonus: Camping Lago di Levico
 • Andere accommodaties aan het Caldonazzomeer

Wat is er bij het Lago di Caldonazzo te doen?

Ga er maar even voor zitten. Het Caldonazzomeer (genoemd naar de plaats Caldonazzo bij het meer) heeft namelijk alles om jou in te pakken en je vakantie tot een succes te maken. Kijk maar even mee:

 1. Het meer is een van de warmste meren van Zuid-Europa (watertemperatuur variërend van 18 °C tot 24 °C) en dankzij het gunstige klimaat kun je er van begin mei tot eind september prima een paar baantjes trekken.
 2. Het Lago di Caldonazzo is gunstig gelegen tussen de Brennerpas en Venetië als je op doorreis bent, maar na het lezen van dit blog bedenk je je misschien over je eindbestemming.
 3. Aan de oevers van het meer vind je meer dan genoeg stranden of andere plekken om je handdoek neer te leggen.
 4. Uiteraard zijn er veel horecagelegenheden waar ’s avonds vaak live muziek wordt gespeeld.
 5. Watersporten. Zo kun je hier prima waterfietsen, kanoën en veel andere waterpret beleven dat veelal wordt georganiseerd door de watersportverenigingen aan het meer. Het Caldonazzomeer is het enige meer in de wijde omgeving waar het is toegestaan om te waterskiën.
 6. Het Meer van Caldonazzo trekt veel Nederlandse toeristen. Voor de één misschien juist geen aanbeveling, maar voor gezinnen met kinderen vaak wél.
 7. Wandelen in de Sugana-vallei (Valsugana) en prachtige kastelen en paleizen ontdekken. Ook de moeite waard zijn kuuroord Levico Terme en de hoofdstad van Trentino: Trento.

We begrijpen dat je liever niet zomaar op de bonnefooi naar je vakantiebestemming rijdt. De meeste campings liggen aan de zuidelijke oever van het meer. Hieronder hebben we de 7 mooiste campings aan het Caldonazzomeer voor je verzameld.

1. Camping Punta Lago

De 7 mooiste campings aan het Caldonazzomeer - Dit is Italië (2)

Deze camping ligt pal aan het meer (zuidelijke oever) en is omringd door de bergen van Trentino. ’s Ochtends rol je zo vanuit je tent, caravan of stacaravan het meer in want deze camping heeft een directe toegang tot het strand. Dat belooft wat!

Er is voor ieder wat wils: een animatieteam, activiteiten in het meer of boek een van de dagtochten en ontdek de omgeving. ’s Avonds kun je op de camping genieten van een zelfgemaakt ijsje uit de eigen ijssalon of een afzakkertje bestellen in de bar. Als dat geen succesnummer is…

Bekijk Camping Punta Lago

2. Camping Belvedere Trentino

De 7 mooiste campings aan het Caldonazzomeer - Dit is Italië (3)

Op zoek naar een gezellige familiecamping? Dan stopt je zoektocht hier. Camping Belvedere (even ten oosten van Camping Punta Lago aan de zuidoever) is een familiecamping waar jong en oud onbezorgd vakantie kunnen vieren.

(Video) view of caldonazzo

’s Zomers zijn er strandwachten op het strand dat direct aan de camping grenst. Verlies jij je kind eventjes uit het oog, dan is er altijd iemand anders die een oogje in het zeil houdt.

De plekken op de camping hebben allemaal een deel schaduw en zijn er volledig op ingericht om jouw vakantie fantastisch te maken. Zo kun je uit je dak gaan op de camping disco of tijdens het live optreden in de bar, zijn er overdag genoeg activiteiten te ondernemen, maar is er ook tijd en ruimte voor rust.

O, en ook niet onbelangrijk: honden zijn toegestaan op de camping dus Bello mag ook mee! Het is tenslotte ook zijn vakantie.

Bekijk Camping Belvedere

3. Camping Riviera

De 7 mooiste campings aan het Caldonazzomeer - Dit is Italië (4)

Camping Riviera ligt bij Calceranica al Lago aan de zuidoever van het meer.

Een bezoek aan deze camping betekent dat je misschien elke dag wakker wordt met het idee van ‘o jee, ik kan niet kiezen, er is hier zoveel te doen!’

Verken de omgeving en de omliggende bergen te paard, hike naar de hoogste toppen en ga (voor de echte avonturier) met een paraglide naar beneden.

Liever uit fietsen? Er is een 70 kilometer lange fietsroute (de Valsugana-fietsroute) waar je na elke bocht weer in een ander prachtig plaatje belandt.

Op zoek naar een actieve vakantie? Dan is Camping Rivera een perfecte uitvalsbasis. Mocht je nu denken: wát gevaarlijk al die activiteiten, deze zijn altijd onder begeleiding.

Bekijk Camping Riviera

(Video) Fietsen over het fietspad in Valsugana Lagorai - Trentino

4. Camping San Cristoforo

De 7 mooiste campings aan het Caldonazzomeer - Dit is Italië (6)

Camping San Cristoforo ligt bij het plaatsje San Cristoforo al Lago aan de noordkant van het Caldonazzomeer.

Nog zo’n gezellige familiecamping aan het meer. Ook hier ben je als familie meer dan welkom, maar kan ook de avonturier zijn hart ophalen. Ga mee canyonen of naar een van de andere (begeleide) activiteiten in de omgeving.

Blijf je liever op de camping? Ook daar is het goed toeven. Het professionele animatieteam trekt dagelijks de leukste toneelstukken tevoorschijn en zorgt dat junior ook een leuke vakantie heeft.

Zo is er een kidsclub, een zeepbaan (!), worden er spooktochten georganiseerd, luchtbeddenraces, waterpistolengevechten en nog véél meer.

Altijd al een carrière in de spotlights willen hebben? Wekelijks worden er voor de grote kinderen (dus ook voor die ene ambitieuze vader) playbackshows georganiseerd. Heb jij The Voice of Italy?

Bekijk Camping San Cristoforo

5. Camping Fleiola

De 7 mooiste campings aan het Caldonazzomeer - Dit is Italië (7)

Prachtig gelegen camping op de zuidoostelijke oever van het Caldonazzomeer, op een schiereiland. Dit is een wat kleinere camping die al 50 jaar door de familie Tomasi wordt gerund.

De camping beschikt over een privéstrand van 300 meter en er is een miniclub, een minimarkt en een speeltuin.

Let wel op dat deze camping in de buurt van een treinrails ligt, waarvan je enige geluidsoverlast kunt ervaren.

Bekijk Camping Fleiola

(Video) 5x de beste CAMPINGS VAN ITALIË met een Zoover Award | Zoover

6. Camping Penisola Verde

De 7 mooiste campings aan het Caldonazzomeer - Dit is Italië (8)

Camping Penisola Verde ligt op hetzelfde schiereiland als de vorige camping en heeft eigenlijk alles te bieden voor jong en oud. Het is een middelgrote camping aan het meer met voor Italiaanse begrippen ruime plekken en een mooi zicht op de bergen.

Voor de kinderen is er een actief animatieteam en je vindt op de camping ook een campingrestaurant en een buitenspeeltuin.

Heb je geen tent of camper, dan kun je hier ook enkele gloednieuwe stacaravans huren.

Bekijk Camping Penisola Verde

7. Camping Mario Village

De 7 mooiste campings aan het Caldonazzomeer - Dit is Italië (9)

De naam zegt het al een beetje, maar Camping Mario is groot. Een echte village. Er zijn tientallen, misschien wel honderden accomodaties te huur, maar je mag gerust ook met je eigen tent of sleurhut komen.

Er is een verwarmd zwembad en ook aan activiteiten op en om de camping wordt niets te wensen overgelaten. Een korte opsomming: family rafting, paardrijden, tandem paragliding, allerhande wateractiviteiten en dat is nog maar het begin.

Ook hier staat een professioneel animatieteam te wachten om de vakantie van junior tot een succes te maken, maar dat niet alleen: ook voor de allerjongsten is er een heuse Baby Club.

’s Avonds kunnen jullie lekker eten in het campingrestaurant of de barbecue aanslingeren met producten uit de campingsupermarkt.

Bekijk Camping Mario Village

De 7 mooiste campings aan het Caldonazzomeer - Dit is Italië (10)

We zouden Dit is Italië niet zijn, als we niet nog een extraatje voor je zouden toevoegen. Namelijk nóg een camping. Want, we zeiden het eerder al: meer, meer, meer.

(Video) De leukste dingen om te doen bij het Caldonazzomeer en Levicomeer (Valsugana)

Op een steenworp afstand ligt er naast het Caldonazzomeer nóg een meer, namelijk het Levico meer. Kleiner, compacter, maar niet minder mooi en sfeervol.

Bonus: Camping Lago di Levico

De 7 mooiste campings aan het Caldonazzomeer - Dit is Italië (11)

Lago di Levico is de grootste familiecamping in Trentino. Die wilden we je niet onthouden, ook al ligt hij eigenlijk niet aan het Caldonazzomeer, maar aan het Levicomeer!

Dat ligt wel direct naast het Caldonazzomeer, dus het is in dit artikel geoorloofd. Zeker omdat hij echt voor elk wat wils te beleven is: van glampingtent tot stacaravan en van zelf knoeien met de stokken tot chic chalet.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de voorzieningen op de camping. Drie ruime zwembaden, waaronder het paradijselijke Laguna Beach voor kinderen.

Er is een bar (Tatikayeka Bar) met uitzicht op de Laguna Beach zodat jij van je aperitivo kunt genieten terwijl junior zwemt en nog veel meer.

Een supermarkt met lokale producten, een restaurant met goeie chef: hadden we al gezegd dat dit écht vakantie is?

Bekijk Camping Lago di Levico

Andere accommodaties aan het Caldonazzomeer

Ben je geen kampeerder, maar wil je wel naar het prachtige Caldonazzomeer? Er zijn gelukkig ook verschillende hotels en vakantiehuizen te boeken. Kijk hier voor de beste en voordeligste opties bij het meer.

Naar welke camping aan het Caldonazzomeer of het Levicomeer (of naar welk hotel) ga jij?

De 7 mooiste campings aan het Caldonazzomeer - Dit is Italië (12)

(Video) Camping Due Laghi, Trentino/Zuid-Tirol - Italië | Vacansoleil Camping Holidays

Videos

1. MY ROADTRIP ITALY 🛵 CALDONAZZO & COMOMEER
(Rachel Kromdijk)
2. Loop een rondje mee over camping Lago di Levico in Italië
(eengfilm)
3. Tesino, paradijs van een hoogvlakte nabij het Levico- en Caldonazzomeer
(Sytske in Italia - Active Italia )
4. Geheimste kleine Campingplätze Europas 2021: Camping Lido Cannero Riviera direkt am Lago Maggiore.
(GERMAN TELEVISION)
5. Fiets met ons mee in de omgeving van Levico Terme in Italië .
(eengfilm)
6. Camping La Tartufaia in het noorden van Italie
(KidsErOpUit)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated: 02/05/2023

Views: 6541

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.